December 3 - Adventi áhitat - Teológus ifjúsági blog

3_talalkoztam_istennel_teologus_blog_ifjusagi_reggeli_ahitat_sarga_teolgus_iges_kepek_ha_jas_istva_n_teolo_gus.jpg

...akik sírnak

Boldogok, akik sírnak, mert ők megvigasztaltatnak. Mt 5,4

Aki csak nevet, vagy aki még csak sír, az hiányállapotban van. A nevetés elmúlik, a sírás elcsendesedik. Aki azonban sok nyugtalanság, izgalom után, vagy vészhelyzetből szabadulva éli át, hogy „van Istenem”, az valóban boldog ember.

Ehhez sokszor kell nevetni, s átélni, hogy a nevetés még nem öröm. Sokszor kell sírni, s megtapasztalni, hogy vágyaim betöltése még nem a boldogság, amiért sírtam, nem lett enyém azzal sem. ha netán megkaptam - dologi értelemben.

Pl. attól, hogy valaki megkapja a társát, még nem lesz boldog, akkor sem, ha sokat sírt érte. Ugyanúgy lehet vele boldogtalan is, ha nem veszi komolyan, hogy nem önzése kielégítésére kapta, hanem csiszolódásra, Isten dicsőségének megélésére, s hogy megtanuljon végre igazán szeretni.

A bűneik felett síró, s megbocsátást megélő emberek már nagyon közel vannak a boldogsághoz, mert az őrömében síró éli át a legnagyobb csodát. A befelé síró, aki kifelé mosolyog, miközben csorog a könnye.

Aki már tudja, hogy végtelen szomját csak Isten töltheti be. végtelen szomorúságát - az övét és a világét is -, csak Isten vigasztalhatja meg. Aki szívvel vallja, s mondja a H.K. első kérdés-feleletét.

Isten rajtad: végtelen könny; Isten benned: végtelen mosoly. Weöres Sándor

Ha elindított benned valamit a reggeli áhítat vagy valamelyik bizonyságtétel és úgy gondolod ez mások épülésére is szolgálhat vagy támogatnád a teológus blogot, akkor kérlek oszd meg barátaiddal vagy az ifisek között. A Megosztás gomb fent a lájk gomb mellett található!

Köszönöm, hogy visszajársz a teológus blogra! :)

Forrás: Fodorné Ablonczy Margit - Bölcsföldi András: Maradjanak szívedben