December 4 - Adventi áhitat - Teológus ifjúsági blog

4_talalkoztam_istennel_teologus_blog_ifjusagi_reggeli_ahitat_sarga_teolgus_iges_kepek_ha_jas_istva_n_teolo_gus.jpg

...a szelídek

Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet. Mt 5,5

Úgy tűnik, ebben a világban más törvény uralkodik. Mintha a föld azoké lenne, akik hatalmaskodnak, akik haraggal, erőszakossággal elvesznek másoktól javakat, akik addig harcolnak, míg övék nem lesz kívánságuk tárgya.

Ám az erőszakoskodók általában nem sokáig birtokolják, amit megszereztek. Vagy mert maguk is erőszakosság áldozatai lesznek, vagy mert újra valami más után vágynak, s a megszerzett dolgok nem teszik őket boldoggá. Ezért írja a Példabeszédek könyve: „jobb a kevés az Úr félelmével, mint a sok kincs, ha nyugtalanság jár vele.” (15,16)

Sajnos többen is átélhették, hogy fiatal házasként nagy építkezésbe kezdtek, de a nagy vágyak, a pénzszerzés elidegenítette őket egymástól, s mire felépült a ház. a „lelki ház” összeomlott, és veszekedve, egymást marva váltak el. Kisebb házban, kevesebb birtoklási vággyal többre mehettek volna...

A bölcs emberek szelídek, mert tudják mi az igazán fontos. A valódi értékeket nem lehet megszerezni, azokat csak ingyen lehet magkapni.

„Kié a virág?" - Fésűs Éva egyik meséjében azon vesznek össze az állatok, vajon kié a réten nyíló virág. A nagy csetepatéban szinte letapossák a virágot. Végül egyikük - aki nem vett részt a vitában a többiek távozása után megöntözi, felkötözi megtördelt szárát, s körbekeríti, naponta nézegeti éledő szirmait Kié is lett a virág?

Ha elindított benned valamit a reggeli áhítat vagy valamelyik bizonyságtétel és úgy gondolod ez mások épülésére is szolgálhat vagy támogatnád a teológus blogot, akkor kérlek oszd meg barátaiddal vagy az ifisek között. A Megosztás gomb fent a lájk gomb mellett található!

Köszönöm, hogy visszajársz a teológus blogra! :)

Forrás: Fodorné Ablonczy Margit - Bölcsföldi András: Maradjanak szívedben