December 9 - Adventi áhitat - Teológus ifjúsági blog

03_talalkoztam_istennel_teologus_blog_ifjusagi_reggeli_ahitat_sarga_teolgus_iges_kepek_ha_jas_istva_n_teolo_gus.jpg

...akiket az igazságért üldöznek

Boldogok, akiket az igazságért üldöznek, mert övék a mennyek országa. Mt 5,10

Az emberek nehezen viselik, ha valaki jobb, tisztább náluk. Ezt különösen azoknak nehéz viselni, akiknek maguknak kellene olyan tisztának lenni, mint akit látnak. Ezért üldözték a királyok a prófétákat, s így feszíttették keresztre Jézust a főpapok és írástudók.

Ám van egy pont, ahol az emberek irigysége és gyűlölete átfordul, s tisztelni kezdik azt, aki kiállta az üldözések próbáját. Aki mert, tudott tiszta maradni. Eddig eljutni azonban sokszor csak az illető halála után lehet...

Lényeges, hogy nem általában a szenvedés a kívánatos, hiszen a szenvedés a bűn következménye. Aki a maga hibái, bűnei miatt szenved, aki csak mártírkodik, s ezzel akarja a többieket sakkban tartani - az nem lehet kedves Jézus Krisztus előtt. Nem az önigazukért szenvedők boldogok, hanem a Krisztus nevének megváltásáért üldözöttek!

Prés most a világ - minden kisajtoltatik. Ha tajték vagy, a csatornába csordulsz, ha olaj, az olajosedényben maradsz. Elkerülhetetlen a préselés. Prés minden ezen a világon: éhínség és háború, szegénység, drágaság, szükség és halál.

Vannak, akik zúgolódnak. Ezek a káromlók, a présből fakón folyó, fekete hab. Az olaj ragyog. Mert e présből egy másfajta ember is kikerül - s vajon nem a szorításban nyerte-e ragyogását? Augusztinusz

Ha elindított benned valamit a reggeli áhítat vagy valamelyik bizonyságtétel és úgy gondolod ez mások épülésére is szolgálhat vagy támogatnád a teológus blogot, akkor kérlek oszd meg barátaiddal vagy az ifisek között. A Megosztás gomb fent a lájk gomb mellett található!

Köszönöm, hogy visszajársz a teológus blogra! :)

Forrás: Fodorné Ablonczy Margit - Bölcsföldi András: Maradjanak szívedben