December 6 - Adventi áhitat - Teológus ifjúsági blog

6_talalkoztam_istennel_teologus_blog_ifjusagi_reggeli_ahitat_sarga_teolgus_iges_kepek_ha_jas_istva_n_teolo_gus.jpg

...az irgalmasok

Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmasságot nyernek. Mt 5,7

Ezen a kedves napon ne csak arra legyen gondunk, hogy apró ajándékokkal lepjük meg szeretteinket, hanem mi magunk legyünk az ajándék. Ahogy jelen vagyunk, ahogy szólunk, ahogy mozdulunk. Legyünk mi a kezdeményezők a szeretet kifejezésében.

Az irgalom nem az, hogy odaszánom a pénzem, és valami nagy ajándékot veszek a másiknak. Nem is az, hogy dobok a koldus perselyébe. Az irgalom az, hogy résztvevő leszek a másik szükségében, vagy örömében. Örülök az örülőkkel és sírok a sírókkal.

Az összemosolygás valakivel, a közösségvállalás akár csak egy vállsimogatással - hússzor annyit ér, mint bármilyen pénzen vett ajándék. Vegyük komolyan, hogy amikor magunkat adjuk, akkor adjuk a legtöbbet, mert a másiknak sosem valamire, hanem mindig valakire van szüksége.

Az „eredeti Miklós püspök” hozományt adott a pénz nélkül férjhez menni nem tudó három szegény leánynak. Akkor épp az volt az irgalom, mert észrevette szükségüket, s azzal segített, amire lehetősége volt.

Elbocsátlak téged is, mint mindenkit: felelős vagy minden emberért aki veled él, s el kell számolnod minden fillérrel, amit magadra költesz, minden örömmel, amit magadba zártál, és minden boldog pillanattal, amit magadnak tartottál meg. A boldogságot csak az bírja el, aki elosztja. A fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle. Hamvas Béla

Ha elindított benned valamit a reggeli áhítat vagy valamelyik bizonyságtétel és úgy gondolod ez mások épülésére is szolgálhat vagy támogatnád a teológus blogot, akkor kérlek oszd meg barátaiddal vagy az ifisek között. A Megosztás gomb fent a lájk gomb mellett található!

Köszönöm, hogy visszajársz a teológus blogra! :)

Forrás: Fodorné Ablonczy Margit - Bölcsföldi András: Maradjanak szívedben