December 1 - Adventi áhitat - Teológus ifjúsági blog

1_talalkoztam_istennel_teologus_blog_ifjusagi_reggeli_ahitat_sarga_teolgus_iges_kepek_ha_jas_istva_n_teolo_gus.jpg

Boldogok...

Boldog ember az, aki nem jár a bűnösök tanácsa szerint, nem áll a vétkesek útjára, és nem ül a csúfolódók székére, hanem az Úr törvényében gyönyörködik, és az ő törvényéről elmélkedik éjjel-nappal. Olyan lesz, mint a folyóvíz mellé ültetett fa, amely idejében megtermi gyümölcsét, és nem hervad el a lombja. Minden sikerül, amit tesz. Nem így járnak a bűnösök, hanem úgy, mint a pelyva, amelyet szétszór a szél. Ezért nem állhatnak meg a bűnösök az ítélet idején és a vétkesek az igazak közösségében.Mert ismeri az Úr az igazak útját, a bűnösök útja pedig semmibe vész. (Zsoltárok 1)

Adventi időben mindenki készülődik. A második nagy parancsolat szeretetre buzdítása legyen vezérfonalunk most, az év utolsó hónapjában. Ahogyan év elején Istenre figyeléssel kezdtük, úgy ez ünnepi hónapban csendesedjünk a másik szeretetére, annak helyes kifejezésére.

A bibliai boldogság fogalma azt a tökéletes harmóniát, hiánytalan állapotot jelzi, amelyben minden szükség megszűnik. Ez az állapot az ember számára csak Istenben érhető el, mert Ő a „boldog Isten” (I Tim 1,11). Az Istennel való közösség megélése ünnepet jelent, feltöltődést, kisimulást, a dolgok jórafordulását, tehát áldott állapotot. Ezt várjuk adventben is.

E világban az ember számára ez csak ritka pillanat, inkább előízét érezzük a mennyei boldogságnak, amire várunk. Az advent tehát nem a Karácsony ünnepére való várakozásunkat jelenti, hiszen a Jézusban megélhető közösség teljességét várjuk, az Ő második visszajövetelét. Ahogyan az elsőt megígérték a próféták, s beteljesedett, úgy hihetjük, hogy a második eljövetel is bekövetkezik.

Hogyan készülődjünk? A fenti zsoltár vezessen minket gondolatainkban.

Ne tartsd fontosnak, hogy fontosnak tartsanak. Egyszerűen csak szeress, és fontos leszel. (Simon András)

Ha elindított benned valamit a reggeli áhítat vagy valamelyik bizonyságtétel és úgy gondolod ez mások épülésére is szolgálhat vagy támogatnád a teológus blogot, akkor kérlek oszd meg barátaiddal vagy az ifisek között. A Megosztás gomb fent a lájk gomb mellett található!

Köszönöm, hogy visszajársz a teológus blogra! :)

Forrás: Fodorné Ablonczy Margit - Bölcsföldi András: Maradjanak szívedben